Ruoka

Piadinaleivän tekoa

Aina maukas murkina säällä kuin säällä

Näin tehdään Altopoggiossa perinteistä piadinaleipää; helppo, edullinen ja maukas lounasleipä tai välipala ympäri vuoden! Kiitos avusta Anne-Marie Rantala-Ragazzini Ravennasta, joka on myös kirjoittanut ”Mamman murkinoissa”-kirjan sekä on Suomessa tuttu TV:n ruoka-ohjelmista. Mukana Marja-Liisa Varis San Marinosta, Suomi-seuramme jäsen. Kokeilkaa ja nauttikaa!


Laventeliasunnon keittiössä häärää kaksi ulkosuomalaista naista. Nopea Emilia-Romagnan herkkuleipä on tulossa pikapikaa.

Vesi, jauho, oliiviöljy ja leivinjauhe, siinä se on.

Osta takorautainen piadinapannu, jos haluat paremman lopputuloksen ja tuohon vasemmalla puolella kuvassa olevaan tikkumetsään laitetaan ne kuumat, valmiit piadinat odottelemaan "ilmavasti". 

Lykkää väliin mistä tykkäät; salaatista, juustosta aina leikkeleisiin tai jopa makeana versiona suklaalevitettä. 

"Piada", kuten kutsumme sitä täällä alueella, on perinteinen maaseudun lounas tai välipala. Rannikolla päin sinne pannaan jopa kalaa sisälle. 

Piadina toisessa kädessä ja toisessa lasi ja "cin-cin"; ei tässä voi muuta kun hymyillä ja sanoa "hyvää ruokahalua, buon appetito!"